Varför ska det vara lätt?

2014-12-29
03:16:42
Jag är orolig. För väldigt, väldigt mycket. Det är förmodligen därför jag aldrig somnar på nätterna. Det är inte bra, vettefan vad jag ska göra. Det kanske blir bättre inom en snar framtid.

Imorgon har jag fullt upp, skönt att få lägga tankarna på någonting annat. Fast egentligen har jag lite ångest inför det också, men jag är värd detta. Ibland svider mammahjärtat lite extra.

141221

2014-12-21
22:00:46
När man verkligen inte känner för att vara ensam och är tvungen att säga hejdå. Jag klarar inte av det, det tar emot. 

Om jag fick välja så skulle livet se annorlunda ut. Jag skulle inte behöva vara ensam. Jag skulle inte behöva säga hejdå. Kanske någon gång ibland, men det skulle kännas mer okej. 

Snälla tvåtusenfemton, låt mig vara först i kön. Ge mig något fint, typ här i närheten. Det skulle vara bra!

Trött på min kropp nu.

2014-12-21
02:32:28
Klockan är över halv tre. Jag sover fortfarande inte. Mår fan inte bra, varken psykiskt eller fysiskt. Hoppas att natten bli okej ändå...

True.

2014-12-21
01:35:44
You never know how strong you are,
until beeing strong is your only choice.
Bob Marley

Hundra procent.

2014-12-18
23:23:36
Under förra terminen halkade jag efter i en kurs på grund av frånvaro. Den här terminen insåg jag att jag var tvungen att prioritera skolan. Den här terminen har jag slitit som ett djur, jag har tagit igen förra terminen och delar av denna termin. Idag fick jag besked från dessa kurser och jag har fått betygen. Nu är jag på banan igen och det känns så jävla bra! Imorgon har jag en sista examination och efter den tar jag ett förtjänat jullov. 

Förövrigt så har dagen varit tuff men ändå helt okej. Det är svårt att vara på topp om man inte är villig att ge allt. Jag är trött, jag orkar liksom inte med. Jag har mycket tankar som gör mig orolig för framtiden. Osäker på vem som är villig att ge allt. Så länge jag är ensam om mina hundra procent, känner jag att jag inte är redo att ge allt. En vacker dag kanske vi uppfyller hundra procent, det är ett gemensamt ansvar. Ett snack om saken vore något, det är det absolut minsta jag kan begära.

141218

2014-12-18
01:36:03
Jag vet inte vad jag kan säga. Jag vet inte vad jag ska släppa. Jag vet inte vad jag har gjort. Jag kan inte fråga heller. 

Under denna natt kommer jag inte att sova gott, det vet jag. Har sån fruktansvärd ångest. Förvirrad. Jag hatar att behöva ta skit utan att faktiskt förtjäna det. Utan att ens få en möjlighet att göra mig förstådd. Det känns inte rätt på någon nivå. Åh, fruktar morgondagen.

Är nog ganska feg ändå.

2014-12-16
23:42:25
Jag älskar att skriva, det är skönt att hinna lägga en eftertanke på vad jag faktiskt vill ha sagt. Igår skrev jag en "novell" som jag skickade iväg direkt. Idag skrev jag en till. Jag har inte mod nog att skicka iväg den. Den får ligga här och vänta ett tag till. <3

141216

2014-12-16
00:13:29
Idag mår jag inte alls bra. Har fått tunga besked som gör mig smått förvirrad och otroligt ledsen. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det kommer ett bättre besked imorgon, annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra.

Utöver det så är hela min kropp söndersliten, jag känner varenda liten muskel i varje rörelse jag gör. Jag vet att allt i grund och botten är mitt eget fel, men det är fan inte lätt när det är svårt.

Ensam är stark. Inget snack om saken. Men ibland litar jag inte ens på mig själv. Spotify listade mitt musik-år. Kent toppade listan, vet inte hur mycket det säger er dock. Men jag vet att under detta år har jag gått igenom väldigt tuffa perioder och det märks på typen av musik jag har lyssnat på. Helt sjukt att jag mäter statistik på detta sätt egentligen för jag älskar Kents musik oavsett humör. Jag hoppas på ett lugnare 2015. Mitt liv kommer att ändras enormt och det är mer än okej för mig, iallafall vad gäller vissa saker. 

Tack och godnatt.

141214

2014-12-14
22:23:39
Det är helt sjukt vad bra det gick idag på utställningen! Trots en överlycklig hund och sämst ringteknik kammade vi hem en förstaplats med excellent och titeln SE JV-14. SvenskJuniorVinnare 2014.

Med rätt teknik i ringen ryktas det om att vi blir en stark konkurrent. Passa er alla hundar där ute, jag ska träna stenhårt och bygga ett mästarteam av mig och min beauceron!

Efter det hängde vi i montern fram till 17.00. Iston skötte sig mycket bra och alla som ville klappa fick klappa. Han älskar när kärleken flödar, om den flödar kring honom ;)

Nu är vi ett trött team här hemma och det är läggdags. Sista skolveckan rullar in imorgon, mycket att göra denna vecka. Vill man så kan man, jag är redo!

Puss och godnatt!

Helg och fullt upp!

2014-12-14
00:44:44
Idag har varit en mycket bra dag. Jag har spenderat halva dagen på hundmässan och myst med massa beauceroner (har också klappat på andra hundar). Resten av dagen har jag hunnit med helgens plugg och lite lussemys med la familia. 

Väskan står färdigpackad inför imorgon och hund sussar sött. Vi är taggade på morgondagens utställning och efter den kör vi lite monterhäng, så kom och klappa! Borde egentligen gått och lagt mig för länge sen, men har en hel del stress och oro i kroppen. Inte för imorgon, det känns ok. Det får gå som det går, jag ser det mest som en bra träning för min lilla snorvalp. ;) Ska iallafall bli superkul att få träffa resten av beaucerongänget!!

Nu ska jag försöka sova. Nattinatt!

141210

2014-12-10
00:28:08
För stunden känns det bra, jag är dock en extremt svag spelare ikväll. Ikväll skulle alla kunna se mig, innefrån och ut. En mycket tydlig bild av vem jag är innerst inne. Tur jag är ensam.

Kanske spelar jag ändå en social roll? Känner mig så jäkla ostabil. Blir ändå orolig för mig själv, vågar inte prata. Min sociala roll kommer att brytas ned av mina tusen känslor och frustrationer. Fast det kanske är det som behövs för att jag ska få en möjlighet att bygga upp en stabil social roll?

Mycket funderingar. Lämnar detta för stunden. Dags att försöka sova lite. Önska mig lyckatill.

Tuff kväll. Tur man har hund.

2014-12-09
22:45:16
Det är fantastiskt att ha hund. Han vet när han behöver finnas där för mig. Kvällar som denna är det han som tar hand om mig, tröstar och muntrar upp. Han lyssnar, han bryr sig och han finns där oavsett. Han ser mig, alla dagar i veckan. Jag är det absolut bästa han har. Att vara den personen för någon är så jävla stort, även om det är en hund vi pratar om. Kvällar som denna är jag extra lycklig över att jag skaffade mig en hund. Han låter mig gosa in mig i hans päls och jag får känna precis vad jag vill. Älskade vovve, utan dig skulle jag garanterat falla isär.

Idioti.

2014-12-09
21:07:38
Detta är ett jävla helvete. Jag är så arg att jag kokar. Oavsett vad jag gör eller hur jag gör det så är du inte nöjd, det spelar liksom ingen roll. Du är inställd på att vara missnöjd och precis så ska det vara. Jag gör mitt allra bästa och ingen annan lider förutom du och jag. Jag fattar inte vad jag gör fel ens?
 
Jag försöker inget annat än att fly, tittar flera gånger varje dag efter utvägar. Det finns ingen möjlighet, så fort det finns en så drar jag.

141208

2014-12-08
23:39:10
Denna dag har jag krigat för skolan. Har gjort allt jag kan för att komma ikapp nu. Och jag ska aldrig mer hamna efter, vilket jävla helvete det är. Men nu känns det mesta med skolan okej igen. Tumme upp för mig!

Nu blir det äntligen sova! Skulle sova tidigt idag, riktigt så blev det inte. Kanske en annan dag, vem vet? ;)


Trött osv.

2014-12-07
23:33:39
Jag är så fruktansvärt utmattad, det känns i hela kroppen. Det är förmodligen för att jag inte vilat ordentligt på flera veckor iom praktiken kombinerat med ordinarie helgjobb. Längtar till julledigheten, men samtidigt så har jag sagt att jag vill jobba extra. Vad gör man inte för pengarna liksom? 

På ett sätt är det skönt att vfu'n är slut. Jag kan på något vis slappna av på kvällarna igen. Det har varit sån press på att alltid vara på topp och prestera sitt bästa. Jag är inte redo och har mycket kvar att lära. Jag tror att min självkritiska sida har varit grunden till denna press. Sen är jag väl inte van vid detta och blir därför utmattad.

Jag är glad att senaste tentan gick bra, lite saker att justera innan den riktiga inlämningen sker. Men det känns som att denna termin har gått bra överlag. Skönt att det är så! 

Imorgon blir det plugg-eftermiddag. Ska rensa upp lite saker jag ligger efter med, men vill komma ikapp nu. Det är veckans mål!

141206

2014-12-06
01:17:21
Ibland är det skönt att komma bort från verkligheten. Att slippa alla jobbiga tankar och bara känna glädje. Jag behöver annat att tänka på och då är kvällar som denna perfekta!

Iston och jag har varit på födelsedagsfirande med ett gäng superhärliga människor. Det är skönt att hänga med människor man inte känner. Ingen vet vem jag är och jag behöver inte dela med mig av mig. Såna stunder behöver jag lika mycket som jag behöver någon att dela mina tankar och funderingar med. 

Har kännt mig så ensam ett tag nu, det känns som att jag har förlorat allt jag äger och har. Jag vet att jag har personer som backar mig. Men jag vill bli tagen på allvar, jag behöver diskutera saker som händer i mitt liv. Det känns inte som att man kan lita på någon, människor vänder ryggen när de behövs som mest. Konflikträdda är nog den största orsaken.

Jag går igenom en rätt tuff period nu, jag vet massor av saker. Jag reflekterar över mig själv väldigt mycket. Det tar en del kraft och energi. Jag är för snäll, jag har tålamod med tiden. Men jag undrar: kommer jag någonsin att få veta?

141202

2014-12-02
23:35:02
Det är så sjukt att det redan är december. Tiden bara rusar iväg. Jag hinner inte riktigt med, har mina två sista dagar på VFU'n imorgon och torsdag. Efter det är det tillbaka till universitetet. Reflektionsseminarium, gruppuppgift och tentaskrivande står på schemat. Så fort detta är klart kommer jag att ta jullov. 

Har tagit ett par extrapass på jobbet, nu ska cashen in. Är sjukt aktiv i lägenhetssökandet och känner mig ganska så produktiv. Trots allt detta så känns det tungt på insidan, jag känner mig svag och ensam. Har alltid sagt att ensam är stark, just nu beskriver det inte alls min situation. Livet är tufft ibland och jag kämpar, det gör jag.

Det här med djur...

2014-12-02
22:52:19
Att folk skaffar husdjur för skojs skull är bland det absolut värsta jag vet. Det är inte okej att säga "jag har inte tid" när det kommer till djuret. När du skaffar ett husdjur ska du gå in för det helhjärtat, oavsett om det är fågel, fisk, katt, hund, marsvin, kanin eller what ever så bär du ansvaret för ett annat liv.

Det finns inte en chans att jag skulle strunta i att mata eller gå ut med min hund om jag är sen till skola/jobb? Vad tänker man om man kör den där "jag hinner inte gå ut med hunden, kan du göra det"? Det går inte att förlita sig på andra, ansvaret ligger hos den som skaffade djuret. 

Jag kommer alltid att prioritera min hund oavsett vad ni säger. Folk påpekar att jag knappt festar längre. Att jag hela tiden "måste hem till hunden". Det stämmer, jag kan inte plugga heltid, jobba deltid och festa utöver det för att jag har ett annat liv att prioritera. Jag har valt detta liv helt själv och jag ångrar det inte överhuvudtaget. Iston är en stor del av mitt liv, han är den som alltid kommer att komma först. För honom är jag alltid nummer 1. Han kommer alltid att ge mig mer glädje och lycka än en kväll på krogen. Självklart unnar jag mig krogen ibland, men det finns inte i min värld att han skulle bli lidande dagen efter för att jag är bakis?!

Jag kan säga er att min hund, han finns där för mig oavsett vad. Har aldrig mött någon som blir lyckligare än honom när vi ses igen. Spelar ingen roll om jag var ute med soporna en snabbis eller om jag har haft en heldag i skolan, han är alltid lika glad att se mig. Jag älskar att gosa in mig i hans päls när jag är ledsen. Han vill alltid sitta i knät och är världens busigaste men finaste hund! <3 Många anledningar till varför jag är okej med att vara begränsad.

Hade ni idioter till människor haft vett i skallen hade det inte funnits så många djur som saknade hem. Det är ett stort ansvar och tänk efter noga om du kan gå all in och lite till för detta liv. Kan du inte det? Avstå!

141201

2014-12-01
21:55:57
Det finns så mycket känslor i mig. I hjärnan men mest i hjärtat. Det är blandade känslor: Besvikenhet, förståelsekänslor, ilska och en hel del kärlek. Jag är så förvirrad och står inför val jag är okapabel till att ta just nu.

Jag har absolut ingen aning om vad jag hade gjort om situationen hade sett annorlunda ut, för mig har det här så stor betydelse.

Ja önskar att all oro och ångest bara försvann, att det var högt i tak och att vi pratade lite. Önska kan man göra och jag står här. Oavsett vad.

Öppna dörrar och tveksamhet.

2014-12-01
01:00:07
Öppnas dörren så går jag igenom. Jag vet vad som finns på andra sidan.

Att underskatta min smarthet är kanske bland det mest idiotiska någonsin. Speciellt ifall målet är att skydda sig själv. En öppen dörr ger mig möjlighet att göra val. Val som gynnar mig. Sen kommer dom där jävla känslorna och förstör. Jag överlever, jag vet vad jag ger mig in på. Hade dörren inte öppnats hade jag stått där mållös. Fast i skiten, men jag står upp fortfarande. Och det är ett jävla under. Du måste omedvetet ha öppnat denna dörr, utan att tänka på eventuella konsekvenser. Men nu är det för sent, tiden rinner iväg. Här står jag, ensammare än någonsin, besviken och förvirrad. Hur ska detta sluta? Det ligger inte i mina händer, överhuvudtaget.

RSS 2.0